top of page
Jan.jpg
PSA-HOLLAND-diap.png
logo Speakers Academywit.png

“Mensen zeggen wat ze denken, maar doen wat ze voelen”

Spreker en Consultant over
Customer Understanding & Motivatie

Medewerkers, klanten of relaties motiveren?

Een goed verhaal wordt onthouden en kan leiden tot nieuwe inzichten en gedrag. Wat een directie memo of kennisbank niet voor elkaar krijgt kan wel tot leven komen dankzij een goede professionele presentatie. Enthousiast, met kennis van de branche en afgestemd op het publiek, of het nu medewerkers zijn, klanten of beide.

Jan is een ervaren spreker die met veel energie een zaal meeneemt. Hij vertaalt moeilijke onderwerpen naar interessante informatie en brengt het met humor en een charmante uitstraling. 

 

Jan is te boeken via The Speakers Academy: https://www.speakersacademy.com/nl/spreker/jan-van-der-spoel/

"Ik ging met een bak aan informatie en ideeën weer terug naar kantoor"

Bezoeker seminar

"Dank voor je inbreng als spreker op ons afdelingsevent, het was mede hierdoor een leuke middag"

P. Renaud | Blauwtrust group

"Jan van der Spoel spreekt met overtuiging over de mens centraal stellen als klant en waar de motivatie vandaan komt om zaken te doen"

Roland Biemans | ondernemer

Achtergrond

Jan van der Spoel werkte ruim 25 jaar als concept ontwerper en strateeg, vanuit deze achtergrond ontwikkelde hij verschillende slimme methoden om menselijke drijfveren beter te begrijpen en er concrete acties aan te kunnen verbinden.  

 

  • Alumni Design Academy Eindhoven & SRM Marketincommunicatie B

  • 25+ jaar ervaring als Concept designer/Strateeg. Werkte voor bureaus en opdrachtgevers zoals: Philips, Unilever, Nutricia, KNVB en vele anderen

  • Richtte in 2015 de Persona Academy op, een bureau voor klantinzicht en profilering. 

Expertise

  • Customer Understanding

  • Branding

  • Persona’s & Customer journey mapping

Spreekbeurten & trainingen

- Klantgerichtheid voor contactcenters

- Persona ontwikkeling voor marketing- en CX managers

- Formule voor Motivatie: B2 + E = M

Partners en samenwerking

 

Human to human 

De Persona Academy werkt samen met mensen die erg goed zijn in hun vak, erg veel weten over een bepaald onderwerp of branche. Mensen die dingen in de kern, intrinsiek en toekomstbestendig kunnen en willen oplossen, met de juiste tools, platformen en technieken, maar vooral enthousiast, betrokken en geïnteresseerd zijn in andere mensen. 

Partners
Logo 2C.png
2C & More Consultants
Executive level experts en probleem-oplossers in de breedste zin van het woord.
logo Woonoz.jpg
Woonoz 
Leerplatform op basis van neuro en AI:
90% effectiever dan elke andere aanpak.
Logo-yiist-02-01.png
Yiist Change agents
Wordt toekomstbestendig door
super klantgericht te worden.
Samenwerking
WTF-Logo-Full-01.png
Conexperience.jpg
Wandering the future
Om toekomstbestendig te zijn
moet je leren zien wat er komt.
Tech, mensen en  maatschappij.
Conexperience 
Customer journey mapping consultants
Milkymap_Logo_WhiteFont.png
Milkymap
Online Customer journey mapping platform
Schermafbeelding 2019-06-06 om 10.31.15.
Skills 4 U
E-learning platform om zelf trainingen te maken en aan te bieden
Samenwerking foto.jpg
Partners

sprekersonderwerpen kunnen altijd op worden aangepast aan een them, doelgroep of andere behoefte.  Bijvoorbeeld: Wat motiveert een leider?, Wat motiveert een medewerker?, Wat motiveert jouw klant? Wat motiveert een jouw publiek?

Ervaringen

Met alleen kennis van consumentenbehoeften kom je er niet als ondernemer. Dieper inzicht in de de ervaringen van consumenten in relatie tot de organisatie is nodig om het onderscheid te kunnen maken.
De Persona Academy heeft een systematische, logische, goed onderbouwde methode om deze te ontdekken.

 

E. Peelen | Prof. dr.  Content Marketing

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam  >

Door mijn deelname aan de workshop Persona’s maken heb ik meer inzicht in mijn klanten gekregen. Zo konden we intern onze communicatie beter afstemmen op de behoefte van de klant. Je klant wil immers begrepen worden. 

Doordat dit direct al zijn vruchten afwierp heb ik aan Jan gevraagd om voor Meesters in Aandacht een motivatiescan te maken zodat we nog ons nog meer kunnen verdiepen in deze doelgroep en weten wie de persoon is achter deze klant. 

 

L. Brouwer-Hebing | Eigenaar

MEESTERS IN AANDACHT >

Ik vond het een erg prettige en leerzame workshop met Jan als goede begeleider! We waren een groep die wat meer zoekende was en daar is op dat moment ook de tijd voor genomen. Professioneel maatwerk. Hierdoor was er wat tijdnood aan het einde van de workshop maar het materiaal leent zich super om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ging met een bak aan informatie en ideeën weer terug naar kantoor.

 

P. van den Berg | Social Media Realist

PROMINÉS >

Ik ben een voorstander van het toepassen van modellen in praktisch toepasbare vorm. Jan doet dit op een aansprekende manier en maakt gebruik van een bijzondere mix van theorieën en eigen modellen. Vanuit de Maslov piramide toewerken naar een doelgroep, een concreet persoon. Een methode die tijd en aandacht vraagt, maar zeker tot gewenste resultaten zal leiden.

 

K. van Vuure | Eigenaar/oprichter

BOOM bedrijfsondersteuning op maat >

 

Ik heb de Workshop Persona Maken en Toepassen gevolgd bij Persona Academy. In deze workshop krijg je praktische tools mee om zelf op een gestructureerde en opbouwende manier Persona's te ontwikkelen. Met als startpunt de company Maslow waarna je via de PMC's en door 6x in te zoomen van markt naar mens uitkomt bij een persona. 

Deze methode van Persona Academy is praktisch en logisch opgebouwd. Het laat bedrijven bewust nadenken wie hun klanten nu écht zijn. Het zorgt ervoor dat iedereen in de organisatie het over dezelfde type klanten heeft. Dit zou het startpunt moeten zijn voor alle bedrijven om hun beleid, product en dienstenaanbod optimaal op af te stemmen. Het draait uiteindelijk om relevant zijn voor je klanten! Dat bieden wat aansluit op de persoon. Dit begint bij het in kaart brengen wie je klanten zijn.

Jan van der Spoel neemt je stap voor stap mee in dit proces en neemt tijdens de workshop op een prettige en ongedwongen manier de tijd om je hierbij te ondersteunen. Neem contact op met Jan of volg deze workshop om zelf direct aan de slag te gaan.

 

V. Cheung | Marketing Research Consulting 

VC INSIGHTS >

Ervaringen
bottom of page